******Seizoen 2017-2018 ------ Ploegensamenstellingen zijn aangepast *******

Op zaterdag 9 september zakte het ferm uitgedunde team van dames A af naar Hamme voor de 1ste officiele wedstrijd van het seizoen. Een blessure, 2 trips naar het buitenland en werkverplichtingen weerhielden enkele speelsters van deelname. De teller aanwezigen stond bijgevolg slechts op 7.

In theorie was Hamme, vorig seizoen de rode lantaarn in 3de pov B, een haalbare kaart. Maar we weten uit ervaring dat elke wedstrijd moet gespeeld worden. Bovendien viel ook het niveau van onze eigen vernieuwde DVC- ploeg moeilijk in te schatten.

Nog voor de eerste bal de grond raakte, moest DVC al aankijken tegen een achterstand. Logisch als je weet dat Hamme, als lager geklasseerde ploeg, elke set kon rekenen op een voorgift van 2 punten.

 Onze dames lieten Hamme de eerste punten maken met een 4-1 achterstand als resultaat. Een scenario waar onze meisjes zich consequent aan hielden. Blijkbaar was (in elke set) een 4-1 achterstand het signaal om in gang te schieten ?.

In set 1 demonstreerden de dames stuk voor stuk dat ze kunnen volleyballen. Maar nog belangrijker: ze toonden ook dat ze er stonden als ploeg. Goed opslagwerk, mooie aanvallen en een prima verdediging waren de ingredienten om de eerste set binnen te halen (15-25).

Set 2 verliep naar analogie met de vorige. Dames A bleef zich inzetten als team en schreef ook set 2 op haar account (17-25).

In set 3 kenden de dames heel even een dipje. Enkele misverstanden en iets teveel persoonlijke fouten. Maar de meisjes herpakten zich vlug en wisten ook deze set te winnen (21-25).

Al bij al een vrij gemakkelijke overwinning. Een opsteker voor de ploeg.

Volgende week wacht Kieldrecht hen op voor de eerste competitiewedstrijd. Een tegenstander van een ander formaat. Maar als onze dames er dezelfde inzet en teamspirit tonen dan is Daniel vast en zeker opnieuw een tevreden coach.

Ysabel