Ongecategoriseerdmosselfestijn 2018

21/12/2017

Al voor de 40ste! keer werd het mosselfestijn georganiseerd. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd het eetfestijn op één avond georganiseerd. Door deze licht gewijzigde formule stonden de zenuwen bij de organisatie strak gespannen. Er is slechts één kans om een goede eerste indruk te maken.

Al van in de voormiddag was er een grote bedrijvigheid in en rond het Uilennestje: de tafels werden gedekt, de branders aangesloten en getest.  De temperatuur van de drank werd voor een laatste keer gecontroleerd. In de loop van namiddag kwamen de mosselen aan in zakken van 15 kg. Deze werden professioneel gespoeld en stuk voor stuk nagekeken door een drietal ervaren “mosselspoelers”. De cocktail op basis van het verse fruitsap van Verhofstede werd  gekeurd en goed bevonden. Alles was klaar voor de start.

Rond half zes kwamen de eerste gasten aan en vonden hun plaats naar de juiste tafels. De eerste aperitief werd uitgeschonken en de warme mosseltjes vonden al snel hun weg naar de tafels. Er kwam vanuit de zaal een geruststellend geroezemoes met op de achtergrond het geklingel van de glazen en het bestek op de borden. Zo ging het nog een paar uur verder en nadat de laatste koffie was opgedronken en dat laatste kruimeltje appelstrudel was opgelikt kon de zaal opgeruimd en afgesloten worden.

Het was alweer een geslaagde editie, alle verwachtingen werden ingelost: het was een gezellige avond voor 133 gasten, er werden 180 kg mosselen klaargemaakt en opgegeten, 50 kg frieten waren in geen tijd volledig de deur uit.

We willen graag iedereen bedanken die voor deze aangename avond heeft gezorgd.

 

Nog een kleine anekdote: Er was één gast die het gezellig vond met al die uiltjes als aankleding. 

© DVC EKSAARDE // ontwerp NEWMONKEYS