40 jaar geleden ????

 DSC 7518In de loop van het komend volleybalseizoen, meer bepaald op 18 februari, zal het 40 jaar geleden zijn dat Jean Pierre Leplae het initiatief nam om in Eksaarde een volleybalclub te stichten. Er circuleren wel een paar ideetjes om rond dat jubileum met de club iets speciaals te organiseren, maar voorlopig is nog niets definitiefs beslist . Als het zo ver is zullen jullie de eersten zijn om te horen wat we voor jullie concreets in petto hebben.

We beslisten toendertijd om niet direct met onze jonge en totaal onervaren bende enthousiastelingen van start te gaan in de reguliere competitie, maar eerst een jaartje oefenwedstrijden te spelen en zo enige ervaring op te doen. En dat bleek ook nodig. In het seizoen 1978/1979 gingen we dan met veel goesting aan de slag in 3e. prov. reeks B. We waren niet direct een hoogvlieger in de reeks, maar we eindigden uiteindelijk toch wel op een verdienstelijke 8e. plaats.

Kampioen werd dat jaar het Real Testa Lokeren met Hugo Thienpondt en Rudi Leyssens aan het roer. De papa’s en mama’s zullen zich ongetwijfeld nog de namen herinneren van die allereerste lichting: Flora Baetens, Rita Boone, Ann De Meyer, Dorthy De Vos, Ria Genbrugge, Lutgard Schatteman, Trees Scheire, Geertje Smet, Rita Steyaert, Claudine Van Geertruyden, Claudine Van Damme en de zusjes Ann en Karien Wauman. Trainer was Nestor De Craemer, een Gentenaar, en Marcel Laplasse fungeerde als coach. Van die groep is ondertussen jammer genoeg al 1 speelster overleden: Geertje Smet, de oudste dochter van Elektra.

De tieners van toen werden jonge dames en later fiere moeders en sommigen zijn ondertussen reeds oma. We zijn ondertussen immers 4 decennia verder en in die periode is DVC met vallen en opstaan en –eerlijk gezegd- met eerder beperkte middelen uitgegroeid tot een vaste waarde in het Oostvlaamse Volleybal.
En zo staan we vandaag, vol verwachting, aan de vooravond van een gloednieuw seizoen. Opnieuw een kampioenenploeg en 3 vice kampioenen mogen vieren: het zou leuk zijn, maar er zijn belangrijker dingen. Als iedereen eind april 2017 nog met evenveel plezier naar de trainingen en de matchen komt als begin september dan zal het seizoen voor ons geslaagd zijn, ongeacht de eindstand in het klassement. Volgens onze statuten is onze opdracht immers niet in de allereerste plaats om kampioenen af te leveren, maar wel om zoveel mogelijk Eksaardse meisjes de kans te geven om volleybal te spelen.

Wat jullie, als speelsters en supporters, ongetwijfeld het meeste bezig houdt: wie speelt er komend seizoen in welke ploeg, wie is er coach enz. Om jullie niet langer in het ongewisse te laten krijgen jullie onder de hoofding "ploegsamenstelling" alvast de voorlopige samenstellingen. We wensen bij deze elkeen alvast een leuke volleybaltijd. Samen maken we het verschil.

terug

© 2017. Alle rechten voorbehouden aan DVC Eksaarde