Historiek

DSC 7518Op 18 februari 1977ging op initiatief van de jonge Eksaardse huisarts, Jean Pierre Leplae, een vergadering door in het oud gemeentehuis van Eksaarde. Deze samenkomst was een succes en leidde tot de oprichting van een volleybalclub voor dames.
Vrij vlug werd de heterogene groep van moeders en dochters opgesplitst in een recreatieve tak: Revobek (Recreatie Volleybal Eksaarde) en een competitieploeg DVC Eksaarde (Dames Volleybal Club Eksaarde). Revobek sloot aan bij het Vobog en DVC Eksaarde werd op 13 juli 1977 officieel aanvaard als lid van de Vlaamse Volleybalbond. Tot 1987 zouden beide afdelingen 1 club blijven vormen met een gemeenschappelijk bestuur. Nadien scheidden de wegen zich, maar de verhouding bleef, op enkele beginstrubbelingen na, steeds heel vriendschappelijk.

De eerste 14 competitieseizoenen van DVC verliepen in een onafgebroken opgaande lijn: 1984 promotie naar 2e. provinciale; 1991 promotie naar 1e. provinciale. De keerzijde van deze successenreeks was echter dat steeds meer meisjes van buiten de gemeente de plaats gingen innemen van onze eigen jeugd.

Omdat sommigen van hen een verlenging van hun verblijf in Eksaarde afhankelijk maakten van het krijgen van een vergoeding, werd medio 1992 beslist om terug te keren naar onze “roots” en niet langer meer op zoek te gaan naar versterkingen van buitenaf. Het leverde ons een dubbele degradatie op naar 3e. provinciale, maar ook een exponentiële groei van het ledenaantal.

In 25 april 2012, na een memorabele laatste match bijgewoond door niet minder dan 295 supporter slaagden de Dames A van DVC er in om opnieuw de poort naar 2e. prov. open te beuken.

Op dit ogenblik is DVC een vzw met zijn 137 leden, verdeeld over 2 dames- en 7 jeugdploegen, de grootste niet uit een fusie ontstane dames volleybalclub van Oost Vlaanderen en een club met een stevige bestuurlijke en financiële structuur die haar supporters kan ontvangen in haar eigen cafetaria, dat gebouwd en betaald werd in samenwerking met de mensen van de basketbal.

Terug
  

© 2017. Alle rechten voorbehouden aan DVC Eksaarde